Action Comics

Sinds 2014 ben ik de Nederlandse vertaler van Superman: Action Comics. Deze serie ging twee jaar geleden opnieuw van start en wordt nu geschreven door Grant Morrison. Morrison maakt het je als vertaler  niet makkelijk. (En zijn lezer ook niet trouwens) Hij beschikt over een encyclopedische kennis van de Supermanstrips en citeert veelvuldig hieruit. Bovendien gebeurt er in zijn verhalen nooit iets zomaar. Als er een kat de straat oversteekt heeft dat iets te betekenen en je moet er niet gek van opkijken als zo’n schijnbaar onbelangrijke gebeurtenis later weer in een verhaal opduikt. Want Morrison houdt ook van sprongetjes in de tijd. Het is nogal eens puzzelen bij zijn verhalen, terug- en vooruitbladeren, maar leuk is het wel.

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin