Nieuws

Niets is wat het lijkt, professor!

10 december 2016

Vanaf deze week ligt het nieuwe nummer van BK Strips in de strip- en boekwinkels met onder andere mijjn stukje over Ayak en Por van Wilbert van der steen en Marc Legendre. Gratis af te halen bij de aangesloten winkels.

Meta-Baronnen en Intergalactische agenten. Science fiction?

Sinds vorige week ligt Tessa 6 Dageraad in Montreal in de winkel, een strip die ik met veel plezier heb vertaald en geletterd. Ook net uit: De meta-Baron integraal 1, waarvan ik het tweede deel heb gedaan.

 

Stapels nieuwe boeken

Ken je mijn blog: De recensie? Wekelijk nieuwe besprekingen van (meestal) goede strips, zoals Een beeld van een jongen van Frederik Peeters.

254. Een beeld van een jongen 2

 

Rotterdam is Stripstad nummer 1

11 augustus 2016

Voor het nieuwe nummer van BK Strips sprak ik met de initiatiefnemers van een stripmuseum en een stripfestival in Rotterdam. BK Strips is gratis af te halen in stripwinkels en boekwinkels.

Rotterdam Stripstad 1

Wondervrouw

12 juni 2016

Mijn eerste vertaling van Wonder Woman ligt in de winkel en krijgt een goede recensie: http://www.stripspeciaalzaak.be/2016-Besprekingen/Wonder-Woman-4.htm

R17 Wonder Woman 4

 

 

 

Een koopje

10 maart 2016

Vanmiddag voor 2 euro een dik boek gekocht met 20 verhalen van Edward Gorey. Schitterend werk!

gorey1

De borst ontbloot

7 maart 2016

En ineens was er Ontboezemingen, een bundel korte verhalen waarin de relatie tussen vrouwen en hun borsten centraal staat.

206. Ontboezemingen 1

Dat waren de Stripdagen

3 maart 2016

Een korte video-impressie van De Stripdagen:
https://youtu.be/lwZvnLMIrOA

Een lijk op de vloer

27 februari 2016

Het heeft even geduurd voor er nieuw werk verscheen van Daniel Clowes, maar nu ligt er weer een prachtige graphic novel in de winkel. Lees mijn bespreking.

211. Patience 1

Een fijne recensie

30 januari 2016

Wouter Porteman schreef een fijne recensie van Het ljk en de bank. Die wil ik graag met jullie delen.

 Fijn winkelen
20 januari 2016

S2 Delirius

Afgelopen zaterdag in Rotterdam zag ik bij stripwinkel Yendor iemand in de rij bij de kassa staan met een exemplaar van Delirius. Dat gaf een fijn gevoel.

Superman als communist

27 augustus 2015:

Sinds een tijdje ligt Superman: Rode zoon in de winkel, een van mijn recente stripvertalingen. Het is een verhaal waarbij de makers zich afvroegen: wat zou er gebeurd zijn als Superman als baby niet in de verenigde Staten, maar in de communistische Sovjet Unie terecht was gekomen. Dat leverde een intrigerend verhaal op in drie delen. Het is een heel mooi uitgevoerd boek geworden.

Superman%20Rode%20Zoon%20001

Van vader op zoon

26 augustus 2015:

De Romeinse tijd mag zich de laatste jaren verheugen in een toenemende belangstelling van stripmakers. Jarenlang was er alleen Alex, maar daar zijn diverse reeksen bijgekomen zoals Gloria Victis

171. Gloria victis 1

Een sprookjesachtig verhaal

170. 1000 en meer nachten 1

19 augustus 2015:

Duizend en meer nachten moet een driedelig verhaal worden, waarin een gezelschap bestaande uit vijf mensen met elk hun eigen bijzondere talent en motivatie, op zoek gaat naar drie juwelen. Tot het vijftal behoren de afgewezen prins Ahmed, een platzakke Ali Baba en hoe kan het anders… Sheherazade.

Lees hier de hele boekbespreking

Een onmogelijke opgave

169. het paradijs verloren 2

18 augustus 2015:

Het is Auladell gelukt om van Het paradijs verloren een stripverhaal te maken in prachtige beelden die je vaak nog lang bijblijven. Een indrukwekkende prestatie.

De recensie: Een onmogelijke opgave

Onkreukbare held gaat van bil

168. RIP Rik 1

Het is even slikken bij het doorbladeren van R.I.P. Rik  bij het zien van de naakte  eeuwige verloofde van Rik, Nadine, die zich op een slechts in onderbroek geklede Rik Ringers werpt…

De recensie: Een amusante en onderhoudende thriller

Veeleisende blauwe mannetjes

4 augustus 2015:

Deze week verschijnen er twee boeken waaraan ik een bijdrage heb geleverd die ik je echt aan kan raden. Het zijn de eerste twee delen van de integrale Johan en Pirrewiet, een komische ridderstrip die Peyo in de jaren vijftig en zestig tekende. Nadat hij halverwege deze reeks, die uiteindelijk 13 delen ging tellen, de smurfen in een van de verhalen introduceerde gingen die blauwe mannetjes zoveel tijd van hem eisen dat Johan en Pirrewiet stopte. In september verschijnen nog twee delen en alle vier de boeken hebben veel leuke extra illustraties en informatieve teksten.

Johan-Pirrewiet-INT-1

 

Een oude meester in topvorm

162. Caravaggio 1

20 juli 2015: Manara is op zijn zeventigste nog in topvorm. Hij maakt een ‘schilderachtig’ tweeluik over Caravaggio. Prachtig.

Een bezoek aan de stripwinkel
Kroniek der onsterfelijken 4
15 juli 2015:
Het was een mooi moment, bij een bezoekje aan de stripwinkel na terugkeer van mijn vakantie zag ik maar liefst drie nieuwe uitgaven staan die ik heb vertaald: Mauro Caldi 4, Kroniek der onsterfelijken 4 en Superman: Earth One deel 3.
Een duivels mooi boek
recensie Mezzo
14 juli 2014:
In het julinummer van de Boekenkrant staat mijn recensie van Love in vain, eenn fraaie biografie in sripvork van blueslegende Robert Johnson.

 

Moord en doodslag in de Middeleeuwen

4 juli 2015:

Alex Alice is een van de beste tekenaars van realistische stripverhalen van het moment. Wie zich daar zelf van wil overtuigen moet absoluut zijn nieuwe strip Het kasteel in de sterren (waarover later meer) en de integrale versie van Het derde testament aanschaffen.

163. Derde testament 2

 

 

Trollen, reuzen en houtachtige mannetjes

3 juli 2015: Hilda!

156. Hilda 2

 

Een genot om te lezen

154. Pablo 1

Pablo is  een stripverhaal om van te houden en het is moeilijk om er afscheid van te nemen. Het is een van de beste en leukste kunstenaarsbiografieën die in stripvorm is gemaakt.

1 juli 2015: Bespreking van Pablo Wat maakt Pablo zo’n mooie strip?

 

Een spannend jongensboek

30 juni 2015: Bespreking van De vijfde Beatle

Zouden The Beatles net zo succesvol zijn geweest zonder Brian Epstein? Dat zullen we nooit weten, maar een feit is dat Epstein een heel belangrijke rol heeft gespeeld in de carrière van de band uit Liverpool. Zozeer zelfs dat hij wel de vijfde Beatle wordt genoemd. De vijfde Beatle is  zijn biografie in stripvorm. Lees verder…

145. vijfde beatle 2

 

Weeskinderen te koop

17 juni 2015:

Sinds een paar dagen ligt deel 1 van de Weeskinderen in de winkel, een sprookje in stripvorm over een planeet waar het altijd avond is. Ik heb dit boek met veel plezier vertaald. Het tweede en laatste deel verschijnt deze herfst.

weeskinderen

 

Bij u langsbrengen… hoe dan?

152. Het gat 2

14 juni 2015: Bespreking van Het gat

Dan ziet hij het gat. Hij belt een onderzoekscentrum en daar vragen ze hem om het gat mee te nemen zodat ze het kunnen onderzoeken.

Wat is het gat?

Hulsing is geen Dick Matena

8 juni 2015: Bespreking van De aanslag

153. De aanslag 2

Milan Hulsing had er voor kunnen kiezen om de tekst van Harry Mulisch intact te laten en van de eerste tot de laatste pagina te illustreren. Maar Hulsing is geen Dick Matena. Lees de hele recensie…

De overeenkomst tussen wijn maken en strips tekenen

4 juni 2015:

Bespreking van De onwetenden

155. Onwetenden 1

Nauwkeurig en met veel gevoel voor humor beschrijft Davodeau hoe het jaar in een wijngaard verloopt. Hij helpt mee met snoeien, oogsten en bemesten en maakt kennis met de biodynamische wijnbouw.

De overeenkomst tussen wijnmaken en…

Een catalogus vol waanzinnige producten

150. KSX 2

1 juni 2015 : bespreking van KSX, het debuut van Roel Venderbosch

KSX is de debuutstrip van Roel Venderbosch. Strip? Graphic novel? Tja, hoe moet je KSX noemen? Venderbosch koos voor een heel originele manier om zijn verhaal te vertellen. Het is uitgevoerd als de postordercatalogus van een bedrijf dat dure, bijzondere producten verkoopt.

Lees verder…

Een nieuwe vertaling

Superman_Harvest

1 juni 2015:

Vorige week heb ik de vertaling afgerond van De oogst, een Supermanverhaal in 5 delen, dat eerder in Action Comics stond en (ook in Amerika) nog niet eerder als boek verscheen. De Nederlandse uitgave verschijnt over een paar maanden

Het Utopia van een vreemde snuiter

151. Het_experiment 1

28 mei: boekbespreking van Het experiment

n 1903 stichtte Fortune Henry een commune in de Franse Ardennen. Het experiment mislukte, maar het leverde een boeiend verhaal op en een mooi geschilderd stripverhaal. Lees er hier meer over: Het utopia van een vreemde snuiter

Een notoire leugenaar

26 mei: boekbespreking van Mijn begrafenis

141. Mijn begrafenis 1

De slechts 27 jaar geworden Arnon kijkt bij de plechtigheid bij zijn begrafenis naar de bezoekers en blikt terug op zijn leven. Lees verder…

Bonnie en Clyde in Parijs (onder water)

21 mei: boekbespreking van Op drift

147. Op drift 1

In 1910 overstroomt de Seine en komt Parijs onder water te staan. Op het moment bevinden een Amerikaan en zijn vriendin zich in de Franse hoofdstad. Hij heeft schulden gemaakt met gokken en moet een fors bedrag terugbetalen aan misdadige gokbazen. Lees verder…

Het tweede nummer van BK Strips is er!

BK Strips 2

19 mei 2015: Deze week ligt het tweede nummer van BK Strips in de winkel. En er staat lekker veel te lezen in. Zelf had ik voor dit nummer een interview met Xtra-uitgeefster Esther Gasseling.

Nieuw nummer Zone 5300

Cover Zone 5300 voorjaar 2015

18 mei 2015: Het voorjaarsnummer van Zone 5300 ligt in de winkel. Met weer veel goede strips en gave teksten. Mijn bijdrage bestaat dit keer uit twee boekbesprekingen.

De angst voor de olifantsworm

133. Schrauwen 2

18 mei 2015: Bespreking van Arsene Schrauwen

Olivier Schrauwen is een van de meest spraakmakende vertegenwoordigers van de nieuwe generatie Vlaamse stripmakers, die sinds een jaar of tien voor een frisse wind zorgen

De angst voor de olifantsworm

Een Superrecensie

14 mei 2015:

Een mooie bespreking van Superman 2 staat op de site van de Stripspeciaalzaak: “Deze hoofdherlancering van de reeks Superman ging stevig van start en zet die goede eerste indruk niet alleen verder, het steekt nog een tandje bij.”

Bespreking Superman

Een nieuwe vertaling

12 mei 2015:

Hij is klaar. De vertaling van Mauro Caldi 4, een leuk verhaal over een dorp vol leugenaars.

Mauro Caldi 4

Het leven is eindig, kunst blijft

7 mei: Bespreking van De beeldhouwer

Wat zou je er voor over hebben om bekend te worden als kunstenaar? Je leven? Het is het hoofdthema van De beeldhouwer, de grafische roman van Scott mcCloud. 

Het leven is eindig, kunst blijft

144.beeldhouwer 1

Dingen die een zoon niet van zijn vader wil weten

4 mei 2015: Bespreking van Sukkwan Island

Toen hij dertien jaar oud was pleegde de vader van David Vann zelfmoord. Zijn ouders waren toen al gescheiden. Twee weken eerder had hij aan David gevraagd…

Dingen die een zoon niet van zijn vader wil weten

148. Sukkwan Island 1

 

 

 

Social Media Integration by Acurax Wordpress Developers
Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin