Over mijzelf

Wie is Hans Pols?

Sindprofielfotos ik voor het eerst een pen vast kon houden heb ik die gebruikt om voor een publiek te schrijven.  Er bestond niets leukers voor mij dan tijdschriften en boeken te maken en hier mijn eigen teksten in te zien staan tussen die van anderen. Inmiddels is de pen een computer en het tijdschrift een blog geworden, maar de passie is gebleven.

Hans Pols (Rotterdam 1960)  werkte onder anderen voor BetaPress, Baldakijn Boeken, RW Uitgeverij, Stripmuseum Groningen, NBD Biblion,  Stichting Kunst in het Stationsgebied Utrecht en Rabobank. Hij schreef talloze artikelen over strips en stripmakers die de afgelopen 30 jaar in allerlei media verschenen, vooral in Nederland, maar ook in Duitsland, Groot Brittannië en Frankrijk. Hij was redacteur van Stripschrift en Zozolala en werkte mee aan Titanic, De Toestand, Kuifje en diverse boeken. Hij is een vaste medewerker van De Boekenkrant, BK Strips en Zone 5300. Een paar keer per maand blogt hij een stripbespreking.

Hans is ook actief als vertaler voor onder andere RW Lion, (Superman en Batman) Sherpa, Strip 2000, Dupuis en Dark Dragon Books. Van 2014 to 2018 was hij bestuurslid en voorzitter van de BNS. Sinds 2017 maakt hij deel uit van het bestuur van de stichting die Stripmaker des Vaderlands ondersteunt. Hij is mede-oprichter van de Stichting Debutantenfonds Beeldverhaal, die stripmakers helpt om professioneel te debuteren.

Social Media Integration by Acurax Wordpress Developers
Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin