Jan Terlouw

In 1988 kreeg het weekblad Kuifje een Nederlandse hoofdredacteur. Voor het grootste deel stond het tijdschrift vol met vertalingen van dezelfde strips als in de Franse versie, maar er waren ook in elk nummer vier pagina’s beschikbaar voor redactionele tekst. Die werden verzorgd door een team dat bestond uit Peter de Raaf, Pieter van Oudheusden en ikzelf. Natuurlijk gingen veel van de stukken over strips,  met als een van de hoogtepunten mijn interview met Guust Flatertekenaar Andre Franquin, maar ik mocht bijvoorbeeld ook een serie interviews opzetten met Nederlandse schrijvers van kinderboeken. Vooral aan het gesprek met Jan Terlouw in een Utrechtse werfkelder houd ik goede herinneringen over.

Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers
Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin